

Nieuws
Mainova WebHouse richt zich op het ontwerp, de ontwikkeling en exploitatie van datacenters in de regio Groot-Frankfurt. Als een van de snelst groeiende datacenterbedrijven in Duitsland, loopt Mainova WebHouse voorop in de bouw van duurzame, energie-efficiënte datacenters, waarbij al haar faciliteiten zijn gecertificeerd volgens de LEED Gold-standaard. De duurzaamheidsuitdagingen die Mainova aanpakt, omvatten warmteterugwinning en hergebruik, het verminderen van waterverbruik en het optimaal gebruik van ruimte.
Voor het noodstroomsysteem is Mainova een samenwerking aangegaan met Zwart. Met een uitgebreide staat van dienst in datacenters in Europa en Afrika en een sterke focus op duurzame groei, ontwerpt, levert en onderhoudt Zwart geïntegreerde stroomoplossingen voor kritieke infrastructuur wereldwijd. “Onze samenwerking met Mainova draait om klantgerichtheid en de flexibiliteit en creativiteit om samen oplossingen te ontwikkelen”, aldus Jim Craig, Managing Director van Zwart.
“Wij hebben uiteraard invloed op het ontwerp, waarbij we ervoor zorgen dat onze noodstroomopwekking zo schoon mogelijk is qua emissies door de implementatie van nieuwe technologieën, zoals SCR (Selective Catalytic Reduction), en generatoren die op synthetische brandstoffen kunnen werken. Zwart heeft vanaf dag één proactief gehandeld door verschillende oplossingen aan te bieden die aansluiten bij onze duurzaamheidsagenda. Zwart is een vertrouwde partner in het leveren van hun apparatuur en in de coördinatie van alle verschillende aspecten hiervan. We gebruiken generatoren die op synthetische brandstoffen kunnen werken, om de uitstoot van deze generatoren tot de helft van de normale emissies te verminderen. Zwart heeft ook een kantoor in Frankfurt, wat aansluit bij het ethos van Mainova WebHouse om zo lokaal mogelijk te werken binnen de toeleveringsketen”, aldus Juan Bono, Construction Director Mainova WebHouse.
Lees het volledige artikel op DataCentre Magazine: https://datacentremagazine.com/company-reports/mainova-webhouses-vision-for-waste-heat-reutilisation
Of bekijk het interview op: